Voor de creatieveling

De leukste klussen zijn natuurlijk degenen die creatief een uitdaging zijn. In de afgelopen jaren heb ik veel van deze mogen doen. Ik heb shortfilms gemaakt met tieners, festivals gefilmd (van kleine lokale tot grote internationale evenementen met tienduizendenden bezoekers) en kunstprojecten mogen doen waarbij ik de creatieve ideeën van een kunstenaar in een film tot leven mocht brengen.

Met andere woorden: hoe creatiever, hoe leuker. Dus heb je een vet script in handen? Organiseer je een feest of festival wat gewoon gefilmd moét worden? Mail!

Shortfilms Apeldoorn

Shortfilms zijn een van de leukste videoproducten die je kunt maken. Spannende actie, liefde, verraad, en dat allemaal in één korte film. Ik heb dankzij de zang/dans- én acteerschool in Apeldoorn jaren ervaring met het filmen van pakkende shortfilms.

Daarnaast heb ik ook al korte films gedraaid voor gemeentes en bedrijven. Het format kan een leuke activiteit zijn voor je vereniging of bedrijf, en kan tegelijkertijd ook echt je idee of boodschap overbrengen.

Heb je een goed script liggen? Mail!

Documentaires

Een goede documentaire is er één met een goed verhaal, dat op de juiste manier verteld wordt. Hierin is de rol van de editor extra belangrijk, doordat deze het juiste tempo en de juiste volgorde moet vinden. Het maken van een documentaire is daarom een ontzettend leuke uitdaging.

Zo heb ik bijvoorbeeld montages gemaakt over het bergen van vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog en portretten gemaakt van bekende kunstenaars uit Apeldoorn.

Heb jij een goed verhaal te vertellen? Of moet een onderwerp eens goed voor de camera onderzocht worden? Mail!

Festival Aftermovie

Als je een leuk evenement of festival organiseert, hoort daar natuurlijk een goede aftermovie bij. Die laat niet alleen zien wat er te doen was op jouw evenement, maar pakt ook de sfeer én zorgt ervoor dat iedereen meteen weer zin krijgt in de volgende editie. Daarnaast is het een perfect aandenken voor iedereen die heeft meegewerkt.

Zo heb ik al aftermovies gemaakt van een groot internationaal festival voor oude motoren en tractoren, heb ik hele gave aftermovies gemaakt van het Drakenboot Festival met optredens van grote artiesten, én van een Kivada-week in de achterhoek waarbij ik een leuk aandenken maakte voor de kids!

Of je nu een megafestival hebt of een mini-event, ik kan voor jou de juiste aftermovie maken.

Kunstfilms en Artmovies

Kunstfilms worden ieder jaar populairder, grotendeels dankzij de opkomst van sociale media en andere kanalen waarbij videokunst verspreid kan worden. Ik bied zowel technische als creatieve hulp bij het maken van kunstfilms. Het is iedere keer weer een uitdaging om het creatieve idee van een kunstenaar op beeld te krijgen, maar daardoor is het wel altijd ontzettend leuk.

Het begint vaak met een mailtje of een beeld en eindigt dan in een film waar mensen bij stil kunnen staan, of juist over willen praten.

Ik pas de budgetten ook vaak aan op het project, zodat we echt creatief aan het werk kunnen gaan met jou concept en we niet bij elke beslissing de rekenmachine erbij hoeven te pakken. Dus als je een goed idee hebt voor een kunstfilm, mail!

Videoclip

Een goede videoclip maken is altijd weer een leuke uitdaging. Ik ben inmiddels vooral gespecialiseerd in het maken van low-budget videoclips voor de beginnende artiest. Wat overigens niet betekent dat het er goedkoop uit hoeft te zien. Zo is mijn laatste clip inmiddels meer dan 170.000 keer bekeken op Youtube!

Dus wil je een goede videoclip maken? Mail!